Канцлерът на Германия Олаф Шолц каза пред Бундестага в четвъртък, че е

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц каза пред Бундестага в четвъртък, че е
Коментари Харесай

Шолц: Предупредих Китай да не използва сила срещу Тайван

Канцлерът на Германия Олаф Шолц сподели пред Бундестага в четвъртък, че е предизвестил Китай по време на диалози по-рано тази седмица да не употребява мощ за реализиране на териториални промени, изключително против Тайван, цитира думите му Ройтерс.

Шолц тази седмица беше хазаин на огромна китайска делегация, водена от премиера Ли Цян, на първата среща на върха лице в лице след пандемията, във време на възходящо геополитическо напрежение сред Запада и Китай.

" Ние твърдо отхвърляме всички едностранни опити за смяна на статуквото в Източно и Южнокитайско море със мощ или насила. Това е изключително годно за Тайван ", сподели Шолц

" Ние също сме загрижени за обстановката с правата на индивида и положението на върховенството на закона в Китай ", добави той.

Китай, който в никакъв случай не се е отказал от потреблението на мощ, с цел да сложи Тайван под собствен надзор, ускори военните си дейности наоколо до демократично управлявания остров, с цел да го принуди да одобри китайския суверенитет.

Тайван изрично оспорва претенциите на Пекин за суверенитет и дава обещание да се отбрани, в случай че бъде атакуван.

Говорейки пред депутати, Шолц също прикани Турция да проправи пътя за Швеция да стане член на НАТО и сподели, че Швеция би трябвало да има място на масата на идната среща на върха на НАТО.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР